Arvingen til McLaren P1 planlagt for 2024

Arvingen til McLaren P1 planlagt for 2024
Arvingen til McLaren P1 planlagt for 2024

Mike Flewitt, administrerende direktør i McLaren Automotive, bekreftet informasjonen i et intervju med den britiske treneren kort tid etter kanselleringen av Geneva 2020 Motor Show. Etterfølgeren til McLaren P1 kommer i 2024, og vil ta fatt på en hybridgruppe om ikke 100% elektrisk. Som McLaren P1.

Den britiske superbilen som ble presentert på Geneva Motor Show i 2013 ble drevet av en 3,8-liters tomotors V8-blokk, som var forbundet med IPAS (instant power assist) -systemet, som ga totalt ca 906 hk og 900 Nm. Dermed utstyrt McLaren P1 var i stand til å spinne på 350 km / t (elektronisk begrenset hastighet) etter å ha skutt 0 til 100 km / t på mindre enn tre sekunder. Batteriet (96 kg) og den sv179 hk elektriske motoren tillot det også å operere i elektrisk modus alene i 20 km, med en maksimal hastighet på 50 km / t.

I motsetning til P1, ifølge Autocar, bør etterkommeren ha en arkitektur som ligner på Porsche 918 Spyder, nemlig en elektrisk motor plassert på frontaksen med en termisk motor installert på den bakre aksen (Autocar forstår at det vil være en V6 turbomotor), som vil sikre kjøretøyet en firehjulsdrift.

I motsetning til for eksempel Lotus og Pininfarina, som valgte helelektrisk med sine Evija og Battista Supercars, har Woking-produsenten utelukket muligheten for en 100% elbil som tar hensyn til vanene til sine kunder. Ifølge Mike Flewitt bruker mange Eiere av McLaren-modeller kjøretøyene sine på banen, og batteriladetiden er for tiden for restriktiv for denne typen aktivitet.

Legg att eit svar