Hypercar Apex AP-0: mer enn 650 hk elektrisk

Hypercar Apex AP-0: mer enn 650 hk elektrisk
Hypercar Apex AP-0: mer enn 650 hk elektrisk

Opprinnelig planlagt som en del av Geneva Motor Show, presentasjonen av Apex AP-0 endelig fant sted i den engelske hovedstaden, foran et håndplukket publikum av gjester.

De var i stand til å oppdage en forhåndsvisning, en Supercar bygget rundt en karbonfiber chassis, som presenterer seg med en kropp også laget av dette materialet og belagt for denne offisielle presentasjonen av en livery «Pearl White».

Aerodynamikken i denne kroppen har blitt spesielt nøye undersøkt av teamet av designere rundt sin manager, Guy Colborne: åpningene på forsiden av kjøretøyet, samt «hai finne» plassert på sin bakre panseret, tillate i samspill med den flate bunnen av kjøretøyet og dens imponerende diffuser, for å generere maksimal støtte til dette kjøretøyet hvis bakkeklaring ikke overstiger 95 mm.

Apex AP-0, som også har 19- og 20-tommers (foran/bak) felger med karbonkeramiske bremser, og formel 1-suspensjoner (pushers), har en 90 kWh batteripakke som veier 550 kg under denne kroppen, plassert svært lavt i sitt begrensede vektchassis (1200 kg tørt).

Denne batteripakken driver en powertrain som produsenten ikke spesifiserte. Apex forklarer imidlertid at det genererer mer enn 659 hk (484kW) og et dreiemoment på 580 Nm, kraft som sendes til bakhjulene på kjøretøyet alene. Dette kavaleriet vil tillate Apex AP-0 å spinne på 305 km / t på toppfart, og å vise en tid på 2,3 sekunder på øvelsen 0 til 100 km / t, med en bemerkelsesverdig rekkevidde på 320 miles (515km i WLTP). Batteripakken kan lades 80 % på bare 15 minutter med riktig lader.

Apex AP-0, som også vil ha kameraer i stedet for tradisjonelle speil, vil dra nytte av de nyeste tilkoblingsteknologiene, og spesielt LIDAR-teknologi hvis sensorer er synlige på taket av bilen. De vil kunne umiddelbart generere kart over sitt umiddelbare miljø, og lage 3D HD-bilder for å identifisere alle detaljene på fortauet i en avstand på opptil 100 meter, og dette i all slags vær.

Den britiske Hypercar, som skaperne ønsket svært koblet til sin sjåfør, vil også ha en cockpit utstyrt med bøtte seter og en aluminium og karbonfiber ratt dekket av perforert skinn, og vil ha en holografisk utvidet virkelighet skjerm samt en racing instruktør, som vil tillate driveren å lære kretskjøring i optimale forhold.

Apex ber nå sine fremtidige kunder om å være litt tålmodige, da produksjonen av denne AP-0, som vil bli markedsført til en pris på 150.000 euro eksklusive skatter (169.596 euro), vil ikke begynne før fjerde kvartal 2022. Det er imidlertid nå mulig å reservere en kopi.

Legg att eit svar