Koenigsegg Gemera som Mega-GT

Koenigsegg Gemera som Mega-GT
Koenigsegg Gemera som Mega-GT

Ifølge Christian von Koenigsegg, grunnleggeren av det selvtitulerte merket, tilbyr Koenigsegg «en ny klasse biler» (Mega-GT) som tilbyr både ytelse verdig de mest ekstreme Supercars, og en romslig fire-seters interiør som alene er en første for det svenske merket, mer vant til to-seters modeller.

Den Koenigsegg Gemera, hvis design er inspirert av den første prototypen av Koenigsegg CC (1996), og som også mottar KATSAD (Koenigsegg Automated Twisted Synchrohelix Actuation Doors) dører, er drevet av en hybrid gruppe bestående av en 600 hp 3-sylinder 2,0-liters biturbo blokk kalt «Tiny Friendly Giant» (eller TFG), kombinert med tre elektriske motorer (en på forsiden aksen og to på bakhjulene).

Komplekset utvikler totalt rundt 1700 hk (1,27 megawatt) og 3500 Nm, og vil tillate den svenske superbilen å svelge 0 til 100 km / t på bare 1,9 sekunder før de når 400 km / t på toppfart. Den si800 volts elektriske arkitekturen vil også gi beboerne muligheten til å operere i 100% elektrisk modus over en avstand på ca 50 km, og til og med å nå en topphastighet på 300 km / t i nær stillhet.

Koenigsegg Gemeras karbonfiber monohull chassis driver også et bredt spekter av teknologier, fra de fire rattene forbundet med dreiemoment vektorsystemet til fire hjul, stabilitetskontroll, ABS, ADAS 2.5 og seks smarte kollisjonsputer.

Bilens interiør mottar high-end behandling med en rekke utstyr, inkludert varme og kalde drikke koppholdere, flere infotainment skjermer, trådløse ladesystemer for smarttelefoner, Apple CarPlay, Internett og Wi-Fi, elleve high-end høyttalere, innendørs og utendørs kameraer, oppvarmede seter med innebygd minne, og air condition.

Legg att eit svar