Konsept Renault Morphoz

Konsept Renault Morphoz
Konsept Renault Morphoz

Dette utforskende konseptet er utviklet rundt Alliansens fremtidige CMF-EV modulære elektriske plattform, og vil faktisk tilby mange muligheter når det gjelder strømkonfigurasjoner, kapasitet og autonomi, samt beboelse og bagasjevolum.

Den kommer i form av en 4,40 meter lang SUV («City» -versjonen) med en akselavstand på 2,73 meter, som kan få 40 cm i lengde hvis eieren ønsker, takket være en modus kalt «Travel Extender» (akselavstanden vil øke til 2,93 meter). Ved å velge denne modusen, vil Morphoz faktisk se sine fremre og bakre deler forlenge senk for å tilby mer plass og plass til en ekstra 50 kWh batteripakke, som vil bli lagt til 40 kWh av batteriet installert som standard. Rekkevidden vil da øke fra 400 til 700 km.

Kjøretøyets interiør er også adaptivt og inkluderer svingbare seter med mer brukervennlighet, en løsning som går hånd i hånd med nivå 3 autonom kjøreteknologi innebygd i kjøretøyet (sjåføren kan overlate kontrollene til systemet i en rekke definerte situasjoner og på autoriserte baner).

Rattet er fortsatt til stede, og her er utstyrt med en 10,2-tommers skjerm som gir nyttig informasjon. Det er installert mot en «Livingscreen» dashbord som er i stand til å distribuere på førerens forespørsel, via state-of-the-art kinematics, for å avsløre en stor skjerm som kombinerer visning av kjøreinformasjon og multimedia-systemet.

På designsiden, Morphoz konseptet, belagt med en «Ivory Gold» livery med «Electric Yellow» detaljer, tilbyr en ny stil blande sedan, SUV og coupe attributter. Den mottar en ny lyssignatur («Livinglights»), vifter på fronthetten (for å kjøle elektroniske kalkulatorer), kameraspeil eller aerofelger med 22-tommers dekk.

«Teknologi i alle sine former design, on-board intelligens, tilkobling og interiørdesign serverer en ny reiseopplevelse for alle kjøretøybrukere,» forklarer Laurens van den Acker, Renault Group Industrial Design Director. «Både den på en daglig dag og helg og helligdager. Morphoz-konseptet er en levende opplevelse.»

Morphoz konseptet foreshadows en ny familie av Renault elektriske modeller som kan utstyres med batterier av forskjellige kapasiteter, og vil ha teknologier for å optimalisere energieffektiviteten til sistnevnte, for eksempel motorer de vil bli utstyrt med. De forventes å ankomme i 2021.

Legg att eit svar