Mercedes-Benz EQS: en 600 hk versjon utarbeidet av AMG?

Mercedes-Benz EQS: en 600 hk versjon utarbeidet av AMG?
Mercedes-Benz EQS: en 600 hk versjon utarbeidet av AMG?

Mercedes-Benz EQS, hvis stjerneprodusent tilbød et første glimt via Vision EQS-konseptet avduket i september i fjor, vil være den åttende modellen av Daimler-gruppen for å bære EQ-merket, og vil være i form av en luksuriøs elektrisk sedan med sjenerøse dimensjoner (lik de av dagens CLS) drevet av en 100% elektrisk drivlinje som utvikler rundt 470 hk og 760 NM. Denne kraften forventes å langt overstige versjonen utviklet av Mercedes-AMG, hvis første arbeid innen elektrisk fremdrift dateres tilbake, la oss huske, til Mercedes SLS AMG Electric Drive presentert i 2014.

Ifølge informasjon rapportert av den britiske Autocar, denne muskuløse versjonen av Mercedes-Benz EQS ville faktisk ha en kraft som kan sammenlignes med Mercedes-AMG S63, hvis 4.0-liters tomotors V8 blokk utvikler ikke mindre enn 612 hp og 900 Nm. Nok til å sette denne elektriske sedan på lik linje om ikke et skritt over, med Tesla Model S, Porsche Taycan og andre Jaguar XJ-modeller (forventet fra 2021) at den vil konkurrere i sitt segment.

Spesielt siden denne elektriske Mercedes-AMG bør også ønske velkommen noen teknologiske innovasjoner, sin powertrain blir drevet av en 100 kWh batteri som ville være forbundet en energi utvinning system (under bremsing faser) inspirert av den som er utstyrt med Formel 1 single-seters. Ifølge Autocar, dette energigjenvinningssystemet ville være den mest effektive utviklet til dags dato for en standard kjøretøy, og ville tillate modellen å ha en estimert rekkevidde på litt over 500 km.

Legg att eit svar