Polestar Precept, et bærekraftig materialkonsept

Polestar Precept, et bærekraftig materialkonsept
Polestar Precept, et bærekraftig materialkonsept

Dette konseptet, hvis navn fremkaller en intensjonserklæring, i dette tilfellet en visjon om hva merkevaren vil strebe etter i årene som kommer, presenterer en minimalistisk utvendig design designet med hovedmålet om optimal aerodynamisk effektivitet.

Denne Grand Tourer-formede modellen, med en 3,1 meter hjulbase, inkorporerer Polestar SmartZone-frontskjoldet i stedet for den tradisjonelle grillen, et rom som inkluderer sikkerhetssystemer (sensorer) og kjørehjelpemidler. Denne fronten mottar også en diskret finne over Polestar SmartZone, mens LED-lyssignaturen kjent som «Thor Hammer» også er til stede. På baksiden er det en tynn lysstang som strekker seg fra den ene siden av kjøretøyet til den andre.

De utvendige speilene i dette konseptet erstattes av kameraer og en digital skjerm koblet til et vidvinkelkamera, og erstatter det innvendige speilet, mens et LIDAR-system finner sted på panoramataket for å gi perfekt dekning av kjøretøyet og dermed optimalisere driften av førerassistansesystemene.

Interiøret i Precept konseptet er designet med naturlige fiber kompositter (Bcomp), som tillater vektøkning (nesten 50%) sammenlignet med tradisjonelle materialer, og redusere bruken av plastmaterialer med 80%. Seteflaten er laget av 3D strikket stoff laget av resirkulerte flasker, mens nakkestøttene er laget av resirkulert kork vinyl, og gulvmatter er laget av resirkulerte fiskegarn.

Til slutt har Polestar også utstyrt sitt Precept-konsept med et neste generasjons HMI-system drevet av Android og utviklet i nært samarbeid med Google. Dette systemet, som tilbyr mange funksjoner, er her forbundet med en stor 15-tommers berøringsskjerm selv koblet til en mindre skjerm (12,5 inches) dedikert til førerens skjerm.

Besøkende til Geneva Motor Show (mars 5-15) vil kunne få en mer nøyaktig ide om dette Polestar Precept konseptet, som det vil være utstilt på produsentens messe.

Legg att eit svar